Våra Plankgolv

Våra trägolv.

Vi erbjuder ek och asktiljor av högsta kvalitet med bredder och längder utöver det vanliga, där noga utvalt ädelträ sammanfogat med stryktålig marinplywood brorgar för ett golv som inte bara är vackert men som håller år efter år.

 

Golvtyper:

Våra uppbyggda golv (lamellgolv) tillverkas av ett slipskikt (massivt ädelträ) samt ett undre lager av marinplywood. Detta ger en mycket stabil konstruktion som lämpar sig väl för läggning på t.ex. värmegolv, då det inte rör sig vid temperaturskiftningar på samma sätt som ett massivt golv.

1,6 cm eller 2,1 cm tjocklek 1,6 cm eller 2,1 cm tjocklek

Dimensioner.

Vi är stolta över att kunna leverera golv med närmast unika bredder, längder och slipskikt. Vi har tiljor i bredderna 19, 25 och 30 cm. Samtliga i längder upp till 290 cm.
 

Uppbyggda golv finns i följande dimensioner(Längd/Bredd/Tjocklek/Slipskikt):

L: 290-140 cm, B 19 cm, T 1,6 cm, S 0,4 cm.

L 290-140 cm, B 19 cm, T 2,1 cm, S 0,6 cm. Kan läggas självbärande.

L 290-140 cm, B 25 cm, T 2,1 cm, S 0,6 cm. Kan läggas självbärande.


Golven levereras i fallande längder där ca 70% är mellan 220 och 290 cm. Ca 3-5% kan levereras i kortare längder än 140 cm. Vid leverans är golven torkade till 7% (±2). Ekgolv kan i mån av tillgång levereras i enbart längder mellan 290-200 cm

Upp till 6 mm slipyta!

Kvalitet.

Våra golv är i stora delar en handgjord produkt. Vi köper in obehandlat trä som vi sågar, torkar, hyvlar, slipar, limmar och behandlar. Genom denna kedja kontrolleras kvalitén på träet rigoröst och trä som inte håller måttet sållas bort.

 

Torkning.

Samtliga golv levereras torkade till 8% (±2).  Torkningen sker med datorstyrd NARDI-teknologi.

Sortering.

Vi graderar våra golv i två sorteringar, Rustik och Natur.

I rustiksortering tillåter vi större sprickor, kvistar och naturliga inslag i träet. Samtliga sprickor och kvistar är lagade för hand och kontrollerade för hållfasthet.

I natursortering tillåter vi inga kvistar eller sprickor med större diameter en 20 mm. Samtliga sprickor och kvistar är lagade för hand och kontrollerade för hållfasthet.

Våra golv levereras antingen behandlade från fabrik eller obehandlade för er som önskar egen look eller alternativbehandling. Golven är dock alltid färdigslipade. Mer om detta hittar ni under behandlingar. Se gärna exempel på våra vackra behandlingar i galleriet. 

 

Leverans.

Vi levererar över hela Sverige. Leverans sker till terminal varifrån vi gärna hjälper er med olika transport alternativ.

Leveranstid.

Normalt levererar vi på 2-3 veckor men vi rekommenderar att räkna med en extravecka för att låta golvet acklimatiseras till temperaturen där det skall läggas.

Massiva trägolv levereras i mån av tillgång, normalt får man beräkna ca 6-8 veckors leveranstid på massivagolv.

.