Vårt Kakel & Klinker

Hos Acorn and Lilac hittar ni ett fullt sortiment av Engelskaplattor i fantastisk kvaliet och stil, vi erbjuder golvplattor i serierna Victorian Floor Tiles och Odyssey samt väggplattor i serierna Artworks, Colourworks, Classic Collection och Winchester Tiles.

Läs gärna mer om våra plattor nedan och låt er inspireras av bilderna i vårt galleri eller med ett besök i butiken. 

Mönster Art Deco, bård Shelly Mönster Art Deco, bård Shelly

Viktorianskt Klinker.

 

Vi är mycket glada att kunna erbjuda Viktorianskt Klinker med rötterna i det engelska 1800-talet. Dessa vackra plattor med sina fantastiska mönster och snillrika konstruktion har en lång historia i Göteborg genom vårt handelsutbyte med England under 1800 & 1900-talet. Exempel på användningen av Viktorianskt klinker kan fortfarande ses i många hus innanför och runt vallgraven.

 

Metoden för att att tillverka Viktorianskt klinker har funnits sedan medeltiden men återuppväcktes av Herbert Minton under 1800-talets tidigare del. Minton ville skapa plattor där man med hjälp av olika leror och pigmnet kunde skapa mönster i plattorna, så kallade enkaustiska plattor något han med stor möda så smånigom lyckades med.

Vad som dock skulle bli den största framgången för denna typ av platta är genomfärgade plattor i olika kulörer och olika storlekar, med hjälp av dessa kulörer och format kan man sedan skapa de mest fantastiska mönster.

 

Plattorna är idag mycket populära vid renovering av äldre hus, trapphus och i funkis miljöer. Tack vare sin mångsidighet och gedigna kvalitet är det endast fantasin som sätter gränser för vart man kan använda dem.

Wellesly 151*151 Wellesly 151*151

Färger, Storlekar & Mönster

 

Viktorianskt klinker finns i en rad olika färger och mönster, plattorna finns så väl genomfärgade som handtryckta med färdiga mönster. Samtliga plattor tillverkas av naturliga leror.

 

Färger: Red, Buff, Black, White, Dover White, Brown, Blue, Green, Grey, Old London, Regency Bath, Royal Palladian.

 

Storlekar i urval (mm):

Kvadrat: 151X151, 106X106, 53X53

Triangel: 149X106X106, 73X52X52

Rektangel: 151X75, 151X53

Octagon: 151X151

Hexagon: 127X127

 

Samtliga storlekar hittar ni i katalogen nedan.

 

Exempel på plattor och mönster hittar ni i vårt galleri, ni kan även bläddra i vår tillverkares katalog som ni hittar här.

Med världen som inspiration Med världen som inspiration

Odyssey.

 

Odyssey-serien är vårt senaste tillskott i utbudet. Odyssey tar avstamp i de traditionella handtryckta plattorna fråm Victorian Floor Tiles serien men hämtar sitt uttryck utanför de brittiska öarna.

Här hittar du plattor med inspiration från Syd-Amerika, Nord-Afrika och Syd-Europa.

 

Då Odyssey plattorna är tryckta på Viktorianska klinkersplattor kan man använda dem även i utrymmen där man normalt inte kan lägga mönsterplattor så som våtrum.

 

Odessy-plattorna finns i storlekarna 151X151, 151X75 & 75X75 mm.

 

Mer information hittar ni i katalogen som ni kan ladda ner här.

Kakel & Klinker i harmoni Kakel & Klinker i harmoni

Artworks-Viktorianskt Kakel.

 

Artworks-serien är precis som det Viktorianska klinkret skapad efter förlagor från Brittiska hus och slott. Artworks är det perfekta komplementet till Viktorianskt klinker eller som kakel i kök och badrum för dig som uppskattar genuin engelskdesign med kompromisslös kvalitet.

Precis som det Viktorianska klinkret är artworksserien mycket användbar vid renovering och restaurering av av badrum och kök i t.ex 20-tals hus, funkishus och äldre lägenheter.

 

Vi vågar påstå att ingen annan kakeltillverkare levererar plattor med en sådan finish och kvalitet i sin glacering. Och detta i en enorm variation av färger och plattor. Totalt finns det 24 färger i bassortimentet, vilka finns i 22 olika plattor med allt från enkla kvadrater till intrikata border, socklar och dekorer.

 

Utöver detta finner ni i denna serie handmålade motiv, guld, platina och bronzeglacerade plattor. Titta gärna vidare här för mer information och komplett sortiment. Givetvis har vi även prover på plattorna i butiken.

Engelskt hantverk. Engelskt hantverk.

Winchester Tile.

 

Ett måste för alla som älskar äkta engelsk stil och genuint hantverk.

 

Med handslagna plattor i fantastiska färger och vackra motiv är Winchester Tiles verkligen en underbar serie.

 

Dessa plattor har ett uttryck som är svårt att värja sig mot och används med fördel både i kök, badrum och grovkök.

 

Plattorna kommer i två serier, Metropolitan som är en Gloss-platta och Arcadian som är en Gloss-platta med krackelarad glasyr.

Plattorna finns i storlekarna 130X130 samt i half tile 130X63 mm.

Totalt finns det 25 färger och ett 30 tal olika dekorerade plattor.

 

Mer information om Winchester Tile hittar ni här.

Colourworks, mjuka färger med modern känsla Colourworks, mjuka färger med modern känsla

Colourworks and Serenity.

 

Colourworks and Serenity-serien är en serie för dig som vill ha kakel med mycket uttryck, vackra färger och samma fantastiska kvalitet som Artworks-serien. 

Dessa serier har en mer modern framtoning och kommer i två olika utföranden, Gloss och Satin.

 

I Colourworks finns 25 Gloss färger och 2 Satin i storlekarna 152X152 och 152X75 mm samt tillhörande dekorer.

 

I Serenity-serien finns 30 Gloss färger 100X100 mm.

 

För att se mer av dessa vackra plattor klickar ni här. Eller besöker oss i butiken.

Handmålade blommor Handmålade blommor

Classic Collection

 

Detta är serien för dig om söker genuint hantverke, fantastiska färger och motiv i spännande kombinationer och tidlöst utförnade.

 

Med en bas av kakelplattor i 48 olika färger och storlekarna 12,7X12,7 samt 12,7X6,2 hittar du i denna serie allt i från klassiska Delftmotiv och moderna tryck till romantiska blommor.

 

Bläddra gärna vidare i vår katalog som ni hittar här.

Mönster Arundel, bård Bronthe Mönster Arundel, bård Bronthe

Att inreda med vårt kakel och klinker.

 

Våra kakel och klinkersplattor kan användas i en rad olika sammanhang och miljöer. Vare sig man vill skapa en genuin miljö i ett gammalt hus eller piffa upp ett ultramodernt kök så har vi  en platta för dig.

 

I butiken hjälper vi er att hitta det mönster och plattor som passar just er. Vi hjälper er gärna med att rekommendera en plattsättare som har känslan och kunskapen som krävs för att på bästa sätt göra plattorna rättvisa.

 

Kataloger.
Klicka här för att komma till Original Styles kataloger. Där hittar ni massor av plattor, inspiration och goda råd. Vill ni beställa en katalog hem? Maila till info@acornandlilac.se så hjälper vi er.