Parkettgolv.

Vitoljad ekparkett Vitoljad ekparkett

Vi erbjuder så väl lamell som massiv ekparkett i Chevron eller Fiskbensmönster. Parketten byggs enligt samma höga kvalitets och funktionskrav som våra plankgolv. De skall inte bara vara vackra att titta på utan även tåla golvvärme och hårt slitage.

Eklamell.
Vår lamellparkett byggs av 4 mm massiv ek på 12 mm marinplywood med not och spånt. Därigenom får man en produkt som tål golvvärme, som är lätt att lägga och som håller länge med goda möjligheter att slipa om.
Parketten kan fås i Chevronmönster eller i Fiskbensmönster. Måtten är följande:
L:600 B:100 T:16 mm

Massivparkett.
Vår massiva fiskbensparkett pryder sin plats var helst den läggs, 16 mm massiv ek utan fasade kanter ger ett gediget intryck. Efter lägging slipas och oljas golvet på plats vilket ger stora möjligheter att skapa en unik miljö.
Massivparkett levereras i mått:
L:408 B:68 T:16
 

Massiv ekparkett med patina Massiv ekparkett med patina

Kvalitet.
Våra golv är i stora delar en handgjord produkt. Vi köper in obehandlat trä som vi sågar, torkar, hyvlar, slipar, limmar och behandlar. Genom denna kedja kontrolleras kvalitén på träet rigoröst och trä som inte håller måttet sållas bort.

Torkning.
Samtliga golv levereras torkade till 8% (±2).  Torkningen sker med datorstyrd NARDI-teknologi.

Sortering.
Vi graderar våra golv i två sorteringar, Rustik och Natur.

I rustiksortering tillåter vi större sprickor, kvistar och naturliga inslag i träet. Samtliga sprickor och kvistar är lagade för hand och kontrollerade för hållfasthet.

I natursortering tillåter vi inga kvistar eller sprickor med större diameter en 20 mm. Samtliga sprickor och kvistar är lagade för hand och kontrollerade för hållfasthet.

Våra golv levereras antingen behandlade från fabrik eller obehandlade för er som önskar egen look eller alternativbehandling. Golven är dock alltid färdigslipade. Mer om detta hittar ni under behandlingar. Se gärna exempel på våra vackra behandlingar i galleriet. 

Leverans.
Vi levererar över hela Sverige. Leverans sker till terminal varifrån vi gärna hjälper er med olika transport alternativ.

Leveranstid.
Normalt levererar vi på 2-4 veckor men vi rekommenderar att räkna med en extravecka för att låta golvet acklimatiseras till temperaturen där det skall läggas.

Massiva trägolv levereras i mån av tillgång, normalt får man beräkna ca 6-8 veckors leveranstid på massivagolv.